Bredband

December 2022
Under hösten 2022 har en medlem kontaktat f.d. Stadsnät, numera KUMBRO, för att installera fiber i sitt hus. KUMBRO gjorde allt på kundens begäran inkl grävning från tomtgräns till hus till ett engångspris av 25 900 kr (möjligen gäller priset hela januari 2023) och installation i huset av mediaomvandlare och driftsättning av denna.

Observera att KUMBROS pris är en engångsavgift.

Efter driftsättning av fiber och mediaomvandlare så söker man själv upp KUMBROS hemsida för att därifrån välja bland de internetleverantörer som erbjuds.

/CS

Fiber
April 2022

Fiber finns installerat i många fastigheter i Klockhammar. De som avstått har i alla fall ”slang” framdraget till tomtgräns för senare anslutning med undantag för Bärplockarvägen ”på andra sidan bäcken”.  När slang skulle grävas ned var det ingen fastighetsägare i bortre delen av Bärplockarvägen som var intresserad av fiber.


Slang för kanalisation av fiber


Anslutningsdosa på fasad. Detta hus har alltså fiber installerat.
Inuti dosan finns ett hål borrat in i huset.

Vill du installera fiber i Klockhammar så kontaktar du KumBro (förkortning för Kumla-Örebro, f.d. Stadsnät), https://www.kumbro.se/stadsnat/ . Installationspriset inkl grävning på din tomt och inkoppling i ditt hus av mediaomvandlare är 25 900 kr (dec 2022 – jan 2023). När du betalat engångsavgiften har du inte längre någon relation till Kumbro utan väljer själv att teckna abonnemang hos någon internetleverantör via deras hemsida.

En populär leverantör hos många i Klockhammar är Bahnhof men det finns fler.

Mobilt bredband
Augusti 2023
En mobilmast uppe vid Tomasboda strax väster Klockhammar tror man ska gå igång i november 2023 enligt samtal med Tele2 i slutet av augusti 2023. Masten byggs gemensamt med Telenor och får tre sändningsriktningar: Mot Bocksboda, mot Klockhammar och mot Ånnaboda. Varje lob är cirka 70-80 grader vilket innebär att masten inte täcker runtom utan kraftigast i de avsedda tre sektorerna.

April 2022
Vi har visserligen en mast strax norr om Klockhammar men den har ingen 4G-teknik.

December 2022
Försöker man prova olika mobilleverantörer så förefaller Telia för närvarande ge störst bandbredd, närapå en faktor 10 bättre.